Gravírozás

Lézergravírozás Fiber lézerrel

A legújabb gépünkkel már a fémfelületeket is képesek vagyunk gravírozni adalékanyag nélkül. Közvetlen a fém felületet égetjük-színezzük ami lehet alumínium, acél, savállóacél, vagy akár nemesfém is, sőt műanyag alkatrészeket is lehet jelölni, feliratozni. A felületek elszíneződése a világos szürkétől a feketéig valósulhat meg, saválló anyagnál színes grafikát is létre tudunk hozni. A forgató egység használatával hengeres anyagok külső és belső felülete is gravírozhatóvá vált.

A (Mopa) Fiber lézer gravírozó-jelölő gép egy kissé eltérő az eddig ismert gravírgépektől mind kivitelében, mind technikájában, a lézersugarat lencsén keresztül, tükrök mozgatásával juttatja el a megmunkálandó anyag felületére, mivel lencsét használ, így fókusztávolság állítása is szükséges minden új munkadarabnál.

Nagyfelbontású lencse használatával az 1×1 mm -től akár 200×200 mm-es egybefüggő felületet is tudunk egy lépésben gravírozni. Alkalmazási lehetősége igen széleskörű. Az egyszerű alumínium adattáblától kezdve a gépalkatrészeken, ajándéktárgyakon át az arany gyűrű gravírozásig szinte minden jelölhető-gravírozható vele.

Alumínium gravírozás

Alumínium gravírozás

Fénykép gravírozás fémre

Alkatrész gravírozás

Alkatrész gravírozás

Ajándék gravírozás

Ajándék gravírozás

Lézergravírozás szén-dioxid (CO2) lézerrel

A megmunkálandó felületen szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk tetszőleges ábrát, grafikát, szöveget megjeleníteni. A számítógéppel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felületen és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken elégeti az anyag legfelső rétegét, így alakul ki a kívánt kép.

A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A sugárzás intenzitása, a lézerfej sebessége pontosan szabályozható, ezzel a gravírozás mélysége beállítható, erre szükség is van hiszen a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni.

A nem tükröző felületek, mint az üveg, a fa, a gumi, az eloxált fémek és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak. Gépeink a legkorszerűbb, számítógép-vezérelt technológiával, nagy pontossággal dolgoznak.

Pezsgős-boros üveg gravírozás

Peszgős-boros üveg gravírozás

Borospohár gravír

Borospohár gravír

Pezsgőspohár gravír

Pezsgőspohár gravír

Söröskorsó gravír

Söröskorsó gravír

Boros, italos üvegre öntapadós gravírozott címke

Egyedi, vízálló, gravírozott címke készítését is vállaljuk, a 4 féle színkombinációból ki lehet választani az üveghez, alkalomhoz, egyéniséghez leginkább illőt.

Boros, italos üvegre öntapadós gravírozott címke

Műanyag táblaminták

Névtáblák, Cégtáblák, Adattáblák

Névtábla gravírozás ezüst

Névtábla gravírozás ezüst

Névtábla gravírozás arany

Névtábla gravírozás arany

Cégtábla készítés

Cégtábla készítés
színes tábla gravírozás

Üveghasáb 2D gravírozás

A 2D gravírozás egy speciális lézergravírozás ahol az üveghasáb belsejében készül el a kép. Az elkészült kép különleges, egyedi élményt nyújt, alulról megvilágítva fokozható a nagyszerű élmény.

2D gravírozás üvegbe

Mechanikus gravírozás

A számítógéppel vezérelt mechanikus gravírozás egyfajta forgácsolási eljárás, ahol a megjeleníteni kívánt szöveg vagy grafika úgy alakul ki, hogy a kiválasztott tárgyba egy forgó marótű mélyen befefúr, miközben a vektoros irányításnak megfelelően a fej 2 dimenzióban mozog.

A mechanikus gravírozás által gravírozható tárgyak anyagai lehetnek fémek, nemesfémek, és különböző felületkezeléssel ellátott anyagok. A gyémánttűvel történő gravírozás egy speciális “karcolási” eljárás, amelynél a szöveg vagy a grafika úgy jelenik meg, hogy a gravírozni kívánt tárgy felületébe a gyémánttű egy mélyedést, barázdát húz, tehát megkarcolja. A karcolás sűrűségét és mélységét a gravírozásra kiválasztott anyag minősége határozza meg. A számítógéppel megszerkesztett munkát a gravírozógép század milliméter pontossággal a tárgyra viszi. Ezt az eljárást elsősorban fémeknél, nemesfémeknél, arany, ezüst, és felületkezelt fémeknél alkalmazzuk. Gépeink a legkorszerűbb, számítógép-vezérelt technológiával, nagy pontossággal dolgoznak.

mechanikus gravírozás

Óra, Ajándék és Toll gravírozás

Legtöbbször gyémánttűs gravírozási technológiával valósul meg. A toll-, és hengerforgató egység használatával készítjük, a palástján egyenletes mélységben karcoljuk meg a felületet. A toll maximális átmérője 20 mm, míg a hengeres test 200 mm lehet. A karórát speciális befogószerkezettel kíméletesen tudjuk rögzíteni a gravírozás idejére. Lehetőség van szöveg vagy grafika elhelyezésére az egyedi kívánságoknak megfelelően, az Ön által kiválasztott betűtípussal, grafikával.  Minőségi tollakat díszdobozzal nálunk is lehetősége van vásárolni, valamint reklám tollak nagy választékát is kínáljuk

Óra-Ajándék gravírozás

Óra-Ajándék gravírozás

Eloxált Alumínium tollak

Senator tollak

Senator tollak
​Eloxált alumínium tollak, a színezett felületen fehéren jelenik meg a szöveg vagy grafika, az ezüst fényűn fekete lesz. Kiváló minőségű Senator tollak a fekete felületen arany színű, az acél felületen fekete színű lesz a a szöveg vagy grafika.

Mindkét fajta tollhoz tudunk ajánlani tokokat, különböző kivitelben.

Szerelemlakat